Certification Course on English for Tourism Professionals 2026

Course on English for Tourism Professionals 2026

Organizer: University of Pennsylvania and adapted by FHI 360 for the Online Professional English Network (OPEN), sponsored by the U.S. Department of State.

About the Course

  • Course Name- Course on English for Tourism Professionals 2026
  • Level- High-Beginner to Low-Intermediate
  • Course Platform- Canvas MOOC Platform
  • Course Dates- October 5 – December 28, 2026
  • Last Date to Complete- December 28, 2026 (11:59 PM ET)
  • Perks- Free Verified Certificate & Digital Badge
  • You can take this quiz as many times as you want and your highest score will be kept. You must score at least 70% to pass this quiz.


Welcome to the English for Tourism Professionals MOOC! English for Tourism Professionals is a Massive Open Online Course (MOOC) designed for tourism professionals or students in the tourism industry.

This course is designed for high-beginner and low-intermediate English learners (Level A2). Learners will study the principles of the tourism profession, review key vocabulary and grammar, develop their listening skills, and build their confidence in communicating in English.

Course materials and assignments include video lectures, vocabulary and grammar resource lists, readings, discussion boards, and comprehension quizzes. This course is designed by Ohio University, as part of the Online Professional English Network (OPEN) Program.

This program is sponsored by the U.S. Department of State with funding from the U.S. government and administered by FHI 360.Learning Objectives and Learner Outcomes Participants will be able to:

  1. discuss the key roles and tasks of tourism professionals
  2. showcase the history, culture, food, and tourist attractions of their region
  3. provide information on tourism services and itineraries
  4. appropriately communicate in English to provide quality customer service
  5. appropriately communicate in English to protect tourists and handle emergencies
  6. design marketing materials such as brochures, website information, and social media posts
  7. comprehend main ideas and details when listening and reading in English to tourism topics

Dates:

  • This course will be active from October 5 – December 28, 2026.
  • The orientation module will open on October 5, at 12:01 AM ET. This orientation module is not mandatory, but it is recommended as a way to learn about how to use Canvas, how to request support, and how to earn a certificate. 
  •  Module 1 will also open on October 5, at 12:01 AM ET. You must complete Module 1 to unlock Module 2. Each module will open after you complete the previous module.
  • All coursework must be completed by December 28, 2026, at 11:59 PM ET. No late submissions will be accepted.

Who Is This Course For?

This course is specially tailored for high-beginner to low-intermediate English learners (CEFR Level A2) who are currently working—or aspiring to work—in the tourism and hospitality sectors.
Whether you are a tour guide, front-desk associate, travel agent, or hospitality manager, this course will provide you with practical language tools and real-world skills to elevate your career.

What You Will Learn:

Throughout this interactive course, you will engage with video lectures, reading materials, vocabulary and grammar resource lists, discussion boards, and comprehension quizzes.
By the end of the program, you will be able to:

  • Showcase Your Region: Highlight your local history, culture, culinary highlights, and top tourist attractions.
  • Master Service Communication: Provide detailed information on tourism services, plan itineraries, and deliver top-tier customer service in English.
  • Handle Emergencies: Appropriately communicate in English to ensure tourist safety and handle unexpected situations with confidence.
  • Create Marketing Materials: Learn how to design engaging promotional content, including brochures, website text, and social media posts.
  • Boost Comprehension & Fluency: Understand main ideas and subtle details in English listening and reading materials tailored to tourism contexts.

Apply Link

100% Correct Answer Available Here

Module 1: Introduction to English for Tourism Professionals

Module 1: Pre-assessment:

Question 1. What do you call people who help tourists book and arrange many things?
Travel agents -That is correct!
Desk clerks
Tourist attractions
Budget

Question 2. We use modals to show if we are able to do something. We also use the passive voice to give advice.
Answer 1: modals
Answer 2:
modals – the passive voice

Question 3 What are tourists NOT likely to do when planning a trip?
Make a budget.
Find information online.
Talk to friends.
Read online travel blogs.
Talk to someone who hasn’t visited their travel destination.
Correct. Tourists are unlikely to talk to someone who hasn’t visited their travel destination.

Question 4. What should a tourism professional know and do?
Learn about their area.
That is right. Is there anything else?
Let tourists do whatever they want.
Keep tourists safe and healthy.
Correct. This is one of the responsibilities of a tourist professional.
Advertise their services to the tourists.

Question 5. Match each word with its definition.
Brochures- are small, thin books with pictures and information about a place.
Tourist attractions – are places that attract, or bring in, lots of tourists.

Part 1: Task 4 – Check for Understanding Quiz 1.1

Question 1. How perfect does a tourism professional’s English have to be?
English that other people can understand.
English that is perfect.
English is not needed at all.
Ans. English that other people can understand.

Question 2. What does ecotourism mean?
traveling to do exciting or dangerous activities such as rock climbing.
traveling to see and protect natural areas and local people.
visiting cultural places in an area.
Ans. traveling to see and protect natural areas and local people.

Question 3. Match the word or phrase with its definition.
A desk clerk- a person who welcomes guests or visitors when they arrive.
A tourist information office- a place where you can find tourist information.
A tourist attraction- a place where tourists want to go.

Question 4. Match the word or phrase with its definition.
Sightseeing- an activity of visiting famous or interesting places in an area.
Outdoor activity- an activity you do outside like mountain climbing.
A travel agent- a person who helps tourists book and arrange many things, such as buy plane tickets, book tours, or make hotel reservations.

The following listening questions may be not accessible to all the students. They are available for practice. But they are not graded.

Question 5. Listen to this sentence Download this sentenceand answer this question.
Which one of these duties is NOT something that tourism professionals do?
Give information to tourists
Help tourists at hotels
Build new tour buildings
Help tourists find transportation
Offer services to tourists
Ans. Build new tour buildings

Question 6. Listen to this sentence Download this sentenceand answer this question.
What does the speaker say is a famous tourist attraction?
Chicago
Adventure tourism
The Statue of Liberty
Ans. The Statue of Liberty

Part 2: Task 5 – Check for Understanding Quiz 1.2

Question 1. Match the modal verbs with their function.
“Can”- means someone has the ability to do something.
“Should”- means giving advice.

Question 2. Which sentence does NOT include a modal?
Tom can make tourism brochures.
Can you make tourism brochures?
Travel agents plan trips every day.
Our desk clerk should practice more English.
Ans. Travel agents plan trips every day.

Question 3. Tour Guide Tom can [ Select ] brochures. Tom can [ Select ]
mountains and big rocks. Tom cannot swim in the water.
Answer 1: make
Answer 2: climb
Answer 3: swim

The following listening questions may be not accessible to all the students. They are available for practice, but they are not graded.

Question 4. Listen to this sentence Download this sentenceand answer this question.
Mark which word in this sentence is modal.
said
should
go
was
Ans. Should

Question 5. Listen to this sentence Download this sentenceand answer this question.
What can Theresa do tomorrow?
She can meet tomorrow.
She can greet friends.
She can be home tomorrow.
She can go sightseeing tomorrow.
Ans. She can go sightseeing tomorrow.

Part 3: Task 3 – Check for Understanding Quiz 1.3

Question 1. Reading “out loud” means you speak the words.
True
False
Ans. True

Question 2. Which strategy does NOT help you read better?
Read the text only one time.
Read the text out loud.
Read the text and record it.
Find a friend to read together.
Read the same text many times.
Ans. Read the text only one time.

Question 3. I read posts on the tour guide’s blog and it was very informative .
Answer 1: informative

Question 4. What things does Anita do to plan her trip. (Choose the best option)
Read travel websites.
Read brochures.
Talk to friends.
Watch online videos.
Read online travel reviews or blogs.
Tourists can do all of these things to plan a trip/all of the above.
Ans. Tourists can do all of these things to plan a trip/all of the above.

Question 5. Tourists ask their friends for advice while planning a trip.
True
False
Ans. True

Question 6. What is the first thing that Anita does to plan a trip?
She finds information online.
She makes a budget.
She reads online travel blogs.
She talks to friends.
Ans. She makes a budget

Question 7. Anita found the blog of a tour guide in Athens, OH to get more information about local places.
True
False
Ans. True

Question 8. What are useful strategies for learning to read better? Select all that apply.
You can think about a text you are reading.
You can record yourself reading a text and then never listen to it.
You can read to a friend.
Ans. You can think about a text you are reading.
You can record yourself reading a text and then never listen to it.
You can read to a friend.

Question 9. How can reading with a friend in English be helpful? Select all that apply.
Group of answer choices
Your friend can read to you.
Your friend can listen.
You can get distracted while reading.
You can read to your friend silently.
Ans. Your friend can read to you.
Your friend can listen.

Question 10. What is an example of a text? Select all that apply.
Group of answer choices
emails
brochures
websites
phone calls
Ans. emails, brochures, websites

Module 2: Pre-assessment

Question 1. A location is the position of something. It is a place where something happens or exists.
True
False
Ans. True.

Question 2. Which sentence is an example of the passive?
He was invited on a tour.
He is a very good tour guide.
He took care of the tickets.
He would love to travel the world.
Ans. He was invited on a tour.

Question 3. What are some things that tourists would like to know about a region?
The historic places.
The tourist attractions.
The current tours.
All of the above.
Ans. All of the Above

Question 4. Match the words with their definitions.
Hiking- means going for long walks in nature.
Camping- means you sleep outdoors in a tent.

Question 5. If something is local , it is connected to a region. It is special to that region.
Answer 1. local

Part 1: Task 3 – Check for Understanding Quiz 2.1

Question 1. What can tourism professionals showcase in their region?
Group of answer choices
They can showcase history and culture of their region.
They can showcase tourist attractions.
They can showcase popular foods and places to eat in the region.
All of the above
Answer: All of the above

Question 2. [ Select ]
means you are going for long walks in nature for joy or exercise.

Answer: Hiking

Question 3. Match the word or phrase with its definition. 
Group of answer choices
Tasty
[ Choose ]
To offer
[ Choose ]
To recommend
[ Choose ]
Local
[ Choose ]
Ans. Tasty: means something is delicious and it tastes great.
To offer: means that you want to give something to someone.
To recommend: means you say that people should try something.
Local: means it is connected to the region, and it is special to that region.

Question 4. A discount means you take some money off the usual price. 
Group of answer choices

True
False
Ans. True

Question 5. Match the word or phrase with its definition. 
Group of answer choices

Amazing
[ Choose ]
Nightlife
[ Choose ]
A location
[ Choose ]
Camping
[ Choose ]
Ans. Amazing: means something is great and beautiful or tasty.
Nightlife: means the activities you can do in the evening and at night such as going to a nightclub or theater.
A location: is the position of something.
Camping: means you sleep outdoors in a tent.

Question 6. Match the word or phrase with its definition. 
Group of answer choices

Creamy
[ Choose ]
Spicy
[ Choose ]
Sour
[ Choose ]
To preserve
[ Choose ]
Ans. Creamy: means that something is smooth and soft.
Spicy: means that something has a strong taste because of spices in it.
Sour: means that something has an acid taste like that of a lemon.
To preserve: means to keep something in its original condition or in good condition.

Question 7. What is an example of showcasing of the region? Select all that apply.
Group of answer choices

You should take a boat ride around our lake.
You should try pizza from Chicago.
You should be careful in this area.
Ans. [x] You should take a boat ride around our lake.
[x] You should try pizza from Chicago.

Flag question: Spacer
The following listening questions may be not accessible to all the students. They are available for practice. But they are not graded.

Question 8. Listen to this sentence Download this sentenceand answer this question.
What does the speaker describe?

Group of answer choices
Desk clerks
Discount
Brochures
Places to stay for tourists
Ans. Brochures

Part 2: Task 6 – Check for Understanding Quiz 2.2

Question 1. When you showcase something, you describe its best parts or features.
Group of answer choices

True
False
Answer: True

Question 2. Choose the sentence that does NOT use the passive voice.
Group of answer choices

A 10 % discount is offered every Sunday
This castle was built in 1653.
These tickets were sold at tourist information offices.
These tourists go camping every year.
The trip details were sent via email.
Answer: These tourists go camping every year.

Question 3. The cooking class
[ Select ] by the Casa Nueva restaurant.

Answer: is offered

Question 4. A broken window
“Untitled” via Pexels by Lisa Fotiosis licensed under the Pexels license.
Which sentence uses the passive voice to describe the picture?

Group of answer choices
The window break.
The window was broken.
The window broken.
Answer: The window was broken.

Question 5. These tourist activities were
[ Select ] in the region
.
Answer: offered

Question 6. The ecotourism tour
[ Select ]
by the tourists.
Answer: was chosen

Question 7. In English, we use the passive to focus on the object of the sentence. The object of the sentence receives the action of the verb and becomes the focus of the sentence.
Group of answer choices

True
False
Answer: True

Question 8. How will the following sentence be written in the Passive Voice?
The park rangers preserve nature in the state parks.
Group of answer choices
Nature in the state parks are preserved by the park rangers.
Nature in the state parks is preserved by the park rangers.
Nature in the state parks was preserved by the park rangers.
Answer: Nature in the state parks is preserved by the park rangers.

Question 9. Which sentence uses an irregular verb for the past participle?
Group of answer choices
This tour was recommended by our friends.
This cake was made today.
This castle was destroyed during the war.
All the tourist’s questions were answered.
Answer: This cake was made today.

Question 10. Which sentence is NOT an example of the Passive in Past tense?
Group of answer choices
Camping is not allowed in this area.
This place was selected for our trip.
This city was known for its market.
Answer: Camping is not allowed in this area.

Part 3: Task 3 – Check for Understanding Quiz 2.3

Question 1. Why did Anita send an email to Sophie, a tour guide from Athens?
Anita wants to learn more about the region from a tour guide.
Sophie knows Anita’s friend Sarah.
Anita does not want to search for any information online.
Sarah recommended to Anita to contact a tour guide.
Ans. Anita wants to learn more about the region from a tour guide.

Question 2. Which tourist attraction does Sophie NOT mention in her email to Anita?
the Nelsonville Music Festival
the Great Serpent Mound
Art museum at Ohio University
National Jazz Museum
Ans. National Jazz Museum

Question 3. What do tourists look for in regions when they plan a trip?
Historic places
Tourist attractions
Local food
Discounts
All of the above
Ans. All of the above

Question 4. Anita wants to go to museums to learn more about the history of the region.
Answer 1: museums – Museums are a good place to learn more about history!

Question 5. Anita wrote to Sophie because she has many positive reviews from the tourists.
True
False
Ans. True

Module 3: Pre-assessment

Question 1. What is an itinerary?
It is a schedule of flights.
It is a list of available tours.
It is a plan that has information about a tour. – That is correct!

Question 2. What is an example of the first conditional?
If the weather were sunny, we would go to the beach.
If the weather is good, we will go to the lake.
Brilliant work!
If the weather were rainy yesterday, we would have gone to the local restaurant.

Question 3. When you drop someone off , you take someone to a place and leave the person there, such as leaving them back at their hotel.
Answer 1: drop You are correct!
Answer 2: off Nicely done!

Question 4. Match the words with their definition.
An option
is something you can choose.
A requirement
is something you need to change.
is something that you need to do.
is something you don’t know.
is something you need to change.

Question 5. When you sit a reservation, you arrange a seat, a room, or an activity.
Answer 1: make
sit
Not quite!

Question 6. What is missing from this explanation of an itinerary?
Hello, everyone. Thank you for choosing our Biking and Hiking Tour. At 8:00 a.m., breakfast will be ready at your hotel. I will pick you up in front of your hotel.

Don’t forget to leave all your bags in your room. After that, I will take you to Hocking River Bike Path.
It’s beautiful there. You will have two hours for biking. The sun can be strong, so please bring a hat or a pair of sunglasses.
After that, we will have lunch at the Eclipse Company Store. You have three options: vegetarian burgers, fish & chips, or chicken wings. Our next location is Strouds Run State Park.
We will get there by 2:00 p.m. You will go hiking together with me as a group. We will be there for two hours. After that, I will drop you off at your hotel at 4:30 p.m.
The lunch menu options
The drop-off time
The pick-up time – Correct! The tour guide says breakfast is at 8 a.m., but nothing is said about the pick-up time. Nice work!
The amount of time for biking

Question 7. What are the main things that this tourist liked about his tour? Select all that apply.
Hi, I just went on a tour in Athens, Ohio. It was wonderful! I made a reservation for the tour with Global Trek Tourism. My wife called their office and a travel agent made a reservation for us. She was very helpful, and the reservation was easy to make.
We did the Hiking and Biking Tour.

If you like nature, I think you will love this tour. The tour is not expensive. It is $50 for each person.
Lunch was included.
They prepared a vegetarian meal for my wife and me. When you make a reservation, you should tell your travel agent if you don’t eat meat. If you don’t tell them, you may not get a vegetarian meal. My wife and I loved our lunch!

There was one thing I didn’t like about the tour. The travel agent told me that a hike to the top of Cedar Falls was included in the tour. Unfortunately, that trail was closed that day. It snowed a lot the night before.

I was not very happy. I really wanted to see the view from the falls! However, they gave us an option to hike to Old Man’s Cave instead, and it was amazing.
I also liked the service and tour with Global Trek Tourism. The tour guide was helpful and planned a great itinerary. Athens is a beautiful place and you should visit.
the meal – Correct! The tourist says, “My wife and I loved our lunch!”
the weather
the view from Cedar Falls
the itinerary – Correct! The tourist says that the tour guide planned a “great itinerary”.
the service
Correct! The tourist liked the service and tour with Global Trek Tourism.

Part 1: Task 3 – Check for Understanding Quiz 3.1

Question 1. What types of services are NOT provided by tourism professionals?
Group of answer choices

Tour guides pick up tourists and take them to tourist attractions.
Tour guides help tourists learn about regions.
Travel agents make reservations for transportation.
Tourism professionals working in hotels answer phone calls from their customers and answer their questions.
Travel agents prepare meals for tourists.
Answer: Travel agents prepare meals for tourists.

Question 2. Match the word or phrase with its definition.
Group of answer choices

Requirements- are things that you need to do.
Vegetarians- are people who do not eat meat.
Options- are things you can choose.

Question 3. I saw an itinerary of the tour in the brochure. It provided a detailed schedule for the trip.

Question 4. Match the word or phrase with its definition.
Group of answer choices

Pick up- means you go to a place to get someone and you take the person to another place.
Drop off- means you take someone to a place and leave the person there.
Make a reservation- means you arrange a seat, a room, or an activity.
Itineraries- are lists of places that you plan to visit.

Question 5. A “service” is something you provide to your customers. Your customers will be happy if you provide good services.
Group of answer choices

True
False
Ans. True

Question 6. This bus is accessible for people with a disability

Question 7. Match the word or phrase with its definition.
Group of answer choices

Freezing- means very cold.
When something is muddy,- it is filled or covered with mud.
When something is accessible,- it can be entered, used, or reached.
A forecast- is a statement about what is going to happen in the future such as weather.

Question 8. This tourist is a vegetarian and he does not eat meat.

Question 9. Choose all of the words that can describe weather.
Group of answer choices

forecast
muddy
accessible
vegetarian
freezing
Ans. Answers to select: muddy, freezing

Part 1: Task 5 – Check for Understanding Quiz 3.2

Question 1. Closely look at the itinerary below. Tour Guide Tom will use the itinerary and explain it to his tourists. Mark all the parts of the itinerary that are mentioned.
Answers to select:
[x] a title
[x] a tour duration
[x] the list of activities
[x] special notes

Question 2. Closely look at the itinerary below and make an evaluation of the itinerary.
Answer: The itinerary is very good. It includes all the necessary information, such as locations, pick up times, and special notes.

Question 3. Read the explanation of the itinerary below. Mark all the statements that apply to the explanation.
Answers to select:

[x] Tom mentions the title of the tour.
[x] He provides information about how long the tour is.
[x] He lists each activity.

Question 4. Read the itinerary below. What item is missing from the itinerary?
Answer: How much time the tour will take

Question 5. Read the explanation of the itinerary below. Will vegetarian options be available at lunch?
Answer: Yes, there will be vegetarian burgers.

Part 2: Task 6 – Check for Understanding Quiz 3.3

Question 1. If it rains today, I will cancel the tour.

Question 2. Which sentence does NOT use the first conditional?
Group of answer choices

If you like outdoor activities, you will like this option.
If there is a bus, I will take a bus instead of a train.
I will go sightseeing tomorrow.
If it rains this afternoon, I will cancel the tour.
If you pick this tour, you will visit three different tourist attractions.

Question 3. If the weather is nice, I will take a boat tour.

Question 4. If you pick the Caves and Lakes Tour, you
will visit Old Man’s Cave.

Question 5. Match the parts of the sentences.
Group of answer choices- If it rains,
I will cancel the tour.- If there is a bus,
I will take a bus instead of a train.- If you like ecotourism,
you will love this tour.- If the weather is good,
we will go hiking.- Flag question: Spacer

The following listening questions may be not accessible to all the students. They are available for practice, but they are not graded.

Question 6. Listen to this sentence Download this sentence and answer this question.
Which tour does Fava make a reservation for?

Group of answer choices
University Tour
Caves and Lakes Tour
Museum Tour
Local Food Tour
Ans. Caves and Lakes Tour

Question 7. Listen to this sentence Download this sentence and answer this question.
What is the last stop on the tour?

Group of answer choices
The library
The university
Old Man’s Cave
The hotel
Ans. Old Man’s Cave

Part 3: Task 3 – Check for Understanding Quiz 3.4

Question 1. If it rains and this tour is canceled, I will prepare good { [ Select ] }.
Answer: options

Question 2. A tourism professional should understand the weather of the area.
Answer: True

Question 3. A tour guide should tell tourists about the weather conditions in the region.
Answer: True

Question 4. Why is it important to inform tourists about the weather? Please select ALL that apply.
Answers to select:

[x] So they can pack clothes for hot and cold weather.
[x] So they can learn if your tour is accessible.
[x] So they can get ready for the appropriate weather.
[x] So they understand what options are available if outdoor activities on the tour get cancelled.

Question 5. What did Fava NOT like about the tour?
Answer: Fava made a reservation over the phone.

Module 4: Pre-assessment

Question 1. What is an example of a polite request?
Give me your phone number.
What will be a good phone number to reach you at? – That is correct!
What is your phone number?
Tell me your phone number.

Question 2. What is customer service?
“Customer service” means how you should not treat customers or tourists.
“Customer service” means how you treat customers or tourists. – Nicely done!
“Customer service” means how customers or tourists treat you.
“Customer service” means the types of services customers use.

Question 3. Match the words with their definitions.
A receipt – is a piece of paper or document that shows that you have paid for something.
A refund – means an amount of money that is given back to the customer.- Great work!

Question 4. I recommend that you drive to your destination because that is the most expensive way to get there.
Answer 1: convenient
expensive
You will learn more new words in this module.

Question 5. What is “feedback”?
It is helpful information about how good or bad something or somebody’s work is. – Great job!
It is an amount of money that is given back to the customer.
It is information about the types of services provided.

Question 6. Please read the email below. What is most important to Ella?
Dear Tom,
Hello, I need to know about transportation from the airport in Columbus, Ohio, to Athens. I will arrive in Columbus at 9:00 p.m on October 11th. How can I get to Athens that night? I need to get to Athens as soon as possible. I will be traveling with my husband and my two children.
Best,
Ella
The type of transportation available
The convenience of transportation available
The travel times and schedules of transportation available – Correct! Ella wants to know how to get to Athens that night. The travel times and schedules of transportation are most important to her.
The price of transportation available

Question 7. Please read about Tina below. How does she provide good customer service?
Tina is a tour guide who listens carefully to tourists, uses a clear and friendly voice, and smiles a lot.
She knows her products and services
She makes tourists feel special and important – Correct! Tina makes tourists feel special and important by listening carefully and being friendly.
She is ready to talk about options and explain itineraries.
She knows customer expectations.

Part 1: Task 4 – Check for Understanding Quiz 4.1

Question 1. Read the example. Is this a good or bad example of customer service?
At a hotel, a tourist has a problem with her hotel room. She speaks to the front desk clerk. She says that the room is dirty and too noisy.
The front desk clerk listens to the problem. She understands that the tourist is not happy with the room. The front desk clerk thanks the tourist for the information. She finds the tourist a new room.
It is an example of good customer service. – You are correct! It is important to make a tourist comfortable.
It is an example of bad customer service.

Question 2. Which one of these is an example of a tourism professional NOT providing good customer service?
Learning customer expectations.
Knowing the products and services.
Understanding what customers like and need.
Being ready to provide options.
Making tourists feel special and important.
Not listening to customers’ requests. – You are correct. It is an example of bad customer service.

Question 3. Match the word or phrase with its definition.
A receipt – shows that you have paid for something.
A refund – is money that is given back to the customer.
Prepaid – means paid in advance.
To delay – means that something is not happening and is rescheduled.

Question 4. Match the word or phrase with its definition.
To cancel – means something will not happen anymore.
To check in – means to report that you have arrived at the hotel.
To check out – means to leave a hotel after paying the bill.
Welcoming – means friendly.
To sign – means to write your name on something to show that you agree with it or that you will be responsible for it.

Question 5. What are the tips for explaining transportation options? Mark all the possible answers.
Tell tourists the types of transportation available. – That’s right!
Tell tourists types of food your region has to offer.
Tell tourists the travel times and schedules. – Good job! It is important information for traveling.
Tell tourists what tours are available.
Tell tourists the prices.
Tourists need to know how much money they should have to use transportation.
Tell tourists about the convenience of each option.
Tourists should know which type of transportation is the most convenient.

Question 6. Options are very important to tourists. “Options” are choices people can make.
True-
False
Ans. False

Part 2: Task 6 – Check for Understanding Quiz 4.2

Question 1. Please mark all the ways you can describe Tour Guide Theresa and her way of handling a customer complaint.
Answers to select
:
[x] She is polite and welcoming.
[x] She is helpful and a good listener.
[x] She is kind.

Question 2. What are the tips from this module to handle customer complaints?
Answer: All of the above

Question 3. Select a correct modal for a polite question.
Answer: Could (i.e., “Could you please tell me the name of the travel agency?”)

Question 4. Why does Mr. Kurowski not have his reservation number?
Answer: He lost his receipt.

Question 5. “May I …” or “Could you” sound more formal and polite than other types of questions. They also sound less direct.
Answer: True

Question 6. Select ALL the polite sentences.
Answers to select: [x] May I have your name, please?
[x] Can I help you?

Question 7 (Practice/Listening) What did Mr. Kurowski lose?
Answer: receipt

Question 8 (Practice/Listening) According to tour guide Theresa, why was the tour cancelled?
Answer: Because of the storm.

Part 3: Task 2 – Check for Understanding Quiz 4.3

Question 1. Mr. Kurowski was satisfied with the service he received from Global Trek Tourism.
Answer: True

Question 2. What were the questions that Ms. Shah asked Mr. Kurowski?
Answer: All of the above

Question 3. What suggestion did Mr. Kurowski make for Global Trek Tourism to improve their services?
Answer: Build an online refund system

Question 4. { [ Select ] } you want to like on a tour? (or whichever modal/word option is in your dropdown)
Answer: Would (or select the appropriate polite modal option provided in your dropdown)

Question 5. What does the word “refund” mean?
Answer: an amount of money that is given back to the customer (Note: It looks like option 3 was selected by mistake on your screenshot; make sure to choose the amount of money option to get points for this question!)

Part 3: Task 4 – Check for Understanding Quiz 4.4

Here are the answers for your quiz on Part 3: Task 4 – Check for Understanding Quiz 4.4:

Question 1. Small talk is a conversation about topics that are easy to discuss. Small talk does not make people upset.
Answer: True

Question 2. Mark all the answers below that are common topics for small talk.
Answers to select:

[x] weather
[x] sports
[x] food

Question 3. Which topics did Theresa choose for her small talk with Anita?
Answer: All of the above

Question 4. Tour guide Theresa wants to make Anita feel comfortable. So she uses small talk.
Answer: True

Question 5. Which questions did Theresa ask Anita during their small talk? Select all that apply.
Answers to select:

[x] What was the weather like where you live?
[x] Do you travel a lot?
[x] Where is the last place you visited?

Question 6. What would be an example of a small talk response for the following question? “Hello! How is it going?”
Answer: Hi, I am doing well. It is such a nice day.

Question 7. What would NOT be a good example of a small talk question?
Answer: Did you watch the news last night? That politician is getting on my nerves.

Question 8 (Practice). Listen to this dialogue… What did Anita respond?
Answer: The weather was bad. It was raining when I left.

Module 5: Pre-assessment

Question 1. How can tourism professionals protect their tourists? Please check all correct answers.
Tourism professionals should tell tourists about possible problems related to the activities they will do with them.
That is correct! Is there anything else tourism professionals should do?
Tourism professionals should explain safety regulations. – That is correct! Is there anything else tourism professionals should do?
Tourism professionals should tell them to always stay in their hotel room.
Tourism professionals should ask tourists about health problems. -That is correct! Is there anything else tourism professionals should do?

Question 2. Match the vocabulary words with the correct definition.
An embassy
A representation of a country’s government in a foreign land
Medication
Something that can help sick or hurt people feel better
To pickpocket
To steal money or something valuable from other people’s pockets or bags, especially in crowded places
Food poisoning
A type of sickness caused by eating food that is dirty, bad, or not cooked well
Other Incorrect Match Options:
Something to put on the skin that helps to protect tourists from insects or bugs
A rule that people must follow to stay safe

Question 3. What is an example of a safety regulation?
Do not wear a helmet when riding a bike or motorcycle.
Leave your passport in your room.
When riding a horse, make sure the horse goes very fast. – This is not correct. When riding a horse, you should make sure that the horse does not go very fast.
Do not apply sunscreen.

Question 4. What are the two main verbs for expressing a goal?
Need and Want – Correct! The verbs “need” and “want” are used to express a goal.
Need and Remember
Swim and Want
Do and Try

Question 5. Which sentence is an example of the grammar structure “verb + infinitive”?
Yes, I have checked everywhere.
I am excited to help you practice. – Correct! This sentence uses the verb + infinitive correctly.
If you can’t find your passport, I will help you.
What region should we travel to?

Part 1: Task 3 – Check for Understanding Quiz 5.1

Question 1. What can happen from eating food that is bad or not cooked well?
Food allergy
Food poisoning
Ans. Food poisoning

Question 2. Match the words or phrase with their definitions.
Embassy – a representation of a country’s government in a foreign land
Passport – an official government document that is needed to travel
Safety Regulations- rules that people must follow to stay safe

Question 3. Which is NOT an example of a safety regulation for tourists?
All tourists must wear safety belts in cars.
All tourists must have fun.
tourists need to stay safe.
All tourists must leave their bags and purses in their hotel room.
Ans. All tourists must have fun.

Question 4. What is a bad feeling people get in their stomach that makes them feel like they will vomit?
An accident
Nausea
Diarrhea
Ans. Nausea

Question 5. Match the words or phrases with their definitions.
Sunscreen – protects against sunburn
Bug spray – protects against bugs and bug bites
Medication – helps a sick or hurt person feel better

Part 2: Task 6 – Check for Understanding Quiz 5.2

Question 1. Choose the sentence that uses the verb + infinitive form correctly.
You need to go to the police.
You need go to the police.
You needs to go to the police.
Ans. You need to go to the police.

Question 2. Which sentence does NOT include the verb + infinitive formation?
Remember to put ice on the injury.
He needs bug spray.
The person needs to take medication.
Ans. He needs bug spray.

Question 3. If you can’t find it, I will help you contact your embassy to get a new passport .
Answer 1: passport

Question 4. Verb + Infinitive can be used to talk about a goal or something you want, so we often use the verbs “need” and “want” before the infinitive.
True
False
Ans. True

Question 5. I need to take my medication because I have a stomachache.
Answer 1:
to take
Ans. to Take.

The following listening questions may be not accessible to all the students. They are available for practice, but they are not graded.

Question 6. Listen to three sentences Download three sentences and answer the question. Each sentence uses the verb need + an infinitive.
Choose the answer in which the infinitives appear in the order they are said.

To tell, to ask, to explain
To explain, to tell, to ask
To tell, to explain, to ask
Ans. To tell, to Explain to ask

Question 7. Listen to this sentence Download this sentenceand answer this question.
Choose the “thinking verb” that comes before the infinitive in the sentence.
forget
remember
need
Ans. Forget.

Part 2: Task 7 – Analyze the Dialogue Quiz 5.3

Question 1. Which response from a tour guide is appropriate in the following situation? (Matt can’t breathe and wants to sit down.)
Answer: I am sure there is no reason to panic. (Note: Choose the option that provides reassurance or addresses the emergency appropriately).

Question 2. What are good responses from the tour guide for Lisa’s question about preparing for a sunny hike? Select all that apply.
Answers to select:

[x] Don’t forget to put on sunscreen.
[x] Don’t forget to put on bug spray.

Question 3. What is a solution to the following situation if a tourist feels sick due to a peanut allergy?
Answer: Do you have any medication for your allergy?

Question 4. Fill in the blank: “Ok. I’ll get the medication. Then we need to take you to the…
Answer: hospital

Question 5. What are good questions to ask your tourist if he/she does not feel well? Select all that apply.
Answers to select:

[x] Are you allergic to anything?
[x] Do you feel nauseous?
[x] Do you have any medication?
[x] Would you want to go to the hospital?

Part 3: Task 3 – Check for Understanding Quiz 5.4

Question 1. What do you think Lisa’s tour guide forgot to tell her?
He forgot to say, “Don’t bring passports or lots of money into crowded places.”
He forgot to say, “Don’t forget to bring sunscreen and bug spray on a tour.”
He forgot to say, “Don’t forget to take your allergy medication.”
Ans. He forgot to say, “Don’t bring passports or lots of money into crowded places.”

Question 2. How does Lisa’s tour guide help her?
The tour guide took Lisa to the police station and the embassy.
The tour guide told Lisa to ask other tourists for help.
The tour guide did not know how to help.
Ans. The tour guide took Lisa to the police station and the embassy.

Question 3. What are some safety procedures that tourism professionals need to follow?
Ask questions about tourists’ health.
Get information about tourists.
Tell tourists about all safety regulations.
All of the above
Ans. All of thr Abouve.

Question 4. What is NOT something that embassies can do to help tourists?
Plan tourists’ travel itineraries.
Great job! Tourist professionals can help with itineraries, not embassies.
Give tourists new passports if theirs is stolen.
Help tourists who are sick or hurt.
Ans. Plan tourists’ travel itineraries.

Question 5. A tourist has food allergies. He cannot eat some types of foods.
True
False
Ans. True

Question 6. What is an example of a safety regulation about what tourists should wear?
Tourists should have good shoes and bug spray in the forest.
Tourists should drink a lot of water.
Tourists should not feed the animals.

Question 7. Safety regulations are important. They help make sure that tourists do not have any accidents .
Answer 1: accidents

Module 6: Pre-assessment

Question 1. Which of the following are useful market research strategies? Check all correct answers.
Know the strengths of your products or services. – Correct! Are there any other correct answers?
Allow tourists to find out about your products and services on their own.
Learn more about your customers. – Correct! Are there any other correct answers?
Learn your customers’ opinions about your products and services. – Correct! Are there any other correct answers?
Think about the best marketing options for your products and services.- Correct! Are there any other correct answers?

Question 2. What is an example of someone’s contact information?
An email address – Correct! If you have someone’s email address, you will be able to contact them.
A favorite tourist attraction
A picture of a family
A menu at a restaurant

Question 3. Match the vocabulary words with the correct definition.
Attractive : To give something to a lot of people
Something pleasant, pretty, and good
A strategy : A plan that is intended for a specific purpose
To highlight : To emphasize something, especially so that people will notice.
To distribute : To give something to a lot of people
Other Incorrect Match Options: Something that is new and not common

Question 4. Which of the following are effective social media marketing strategies? Check all correct answers.
Make a brochure to pass out to people who come to your office
Select a platform based on your target market
Correct! Are there any other correct answers?
Build a community – Correct! Are there any other correct answers?
Reach your target audience – Correct! Are there any other correct answers?

Question 5. Which is not an example of a comparative adjective?
Darker
Happier
More accessible
Hardest – Correct! This is an example of a superlative adjective.

1: Task 3 – Check for Understanding Quiz 6.1

Question 1. Market research means you collect information about your products and services and your current and future customers.
True
False
Ans. True

Question 2. Which steps are good for market research?
Mark all the correct answers.
You should know the strengths of your products or services. – You are right!
You should learn about your customers’ opinions about your products or services. – That is correct!
You should learn more about your customers. – It is important to know information about the customers.
You should think about the best marketing options for your products or services. – That’s right! What else?
You should not do any research.

Question 3. Match the word or phrase with its definition. 
To distribute – means to give something to a lot of people.
To highlight – means to emphasize something, especially so that people will notice.
Contact information – means information, such as email, phone number.
To draw someone’s attention – means to make someone notice something.

Question 4. Match the word or phrase with its definition. 
Target – means the person or group that someone is trying to influence, sell something to.
Attractive – means that something is pleasant and good.
Creative – means that something is new and uncommon.
Sharable – means that you can share it with other people.

Question 5. We will distribute our new brochures to local businesses.
Answer 1: distribute

The following listening questions may be not accessible to all the students. They are available for practice, but they are not graded.

Question 6. Listen to this sentence Download this sentenceand answer this question.
What does the speaker talk about?
It is important to know the strengths of your business.
It is important to post about your business on social media.
It is important to increase sales of the tours.
Ans. It is important to know the strengths of your business.

Part 2: Task 2 – Comprehension Quiz 6.2 for “Dialogue 6”

Question 1. The target customers for the Lakes and Mountains Tour are adults with no children.
True
False – You’re correct! The target customers are adults with young children.

Question 2. What is the first step Theresa and Tom take to make a marketing material on a social medial platform?
Selecting key words for hashtags
Selecting good pictures for their marketing material
Selecting the most accessible social media platform for target customers – That’s right! They first choose the most accessible social medial platform for target customers.
Talking to their current customers

Question 3. Why does Theresa say they can start their Facebook post with a question?
To make the post more interesting and attractive – That’s right! Starting with a question can make the post more interesting and attractive.
To make the post prettier
To make the post more important
To make the post easier

Question 4. Theresa and Tom think it is a good idea to create a Facebook group to market their tour.
True- That’s right! They think it is a good idea to make a Facebook group for Ohio Outdoor Adventures with Kids.
False

Question 5. Which of the following information is NOT something Theresa and Tom want to include in their Facebook post?
Beautiful pictures of Hocking Hills
Information about the tour such as price and time
Their personal contact information – That’s right! They did not say anything about including their personal contact information. They only talked about including information about the tour and their company.
A link to their website

Leave a Reply

Scroll to Top